Олімпійські медалі 2024 року у Парижі прикрасять фрагментами Ейфелевої вежі
15:34 08.02.2024
254

Міжнародний олімпійський комітет в четвер, 8 лютого, представив унікальний дизайн медалей для літніх Олімпійських Ігор 2024 року, які пройдуть у Парижі, за інформацією офіційного сайту організації.

Оголошено, що медалісти Олімпіади в Парижі будуть нагороджені медалями, виготовленими з використанням елементів одного з найвідоміших символів Франції - Ейфелевої вежі.

Композиція кожної нагороди включатиме в себе фрагмент металевої конструкції вежі, представлений у формі шестикутника. Голова організаційного комітету Ігор, Тоні Естанге, пояснив це рішення наміром забезпечити медалям унікальність та ексклюзивність.

Естанге зазначив, що реалізація цієї концепції вимагала значних зусиль. Процес створення спеціального сплаву був доручений компанії Chaumet, відомій своїм ювелірним мистецтвом, яка розробила технологію для інтеграції традиційних матеріалів медалей - золота, срібла, та бронзи з металом, що символізує Ейфелеву вежу.

Олімпійські ігри у Парижі стартують 26 липня і продовжаться до 11 серпня, залучивши близько 10,5 тисячі спортсменів з усього світу, які змагатимуться у 48 дисциплінах.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також