Україна вимагає санкцій проти російського олімпійського комітету через включення окупованих територій до свого складу
16:51 06.10.2023
253

Україна виступила з вимогою застосування санкцій проти російського олімпійського комітету через включення окупованих територій України до складу олімпійських рад росії. Ця вимога була висловлена у заяві Міністерства молоді та спорту України.

У своїй офіційній заяві, Національний олімпійський комітет України закликав Міжнародний олімпійський комітет (МОК) застосувати санкції проти російського олімпійського комітету. Ця заява стосується включення окупованих територій України, зокрема Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, до складу олімпійського комітету росії.

В заяві вказано, що такі дії з боку росії порушують універсальні принципи спорту та загрожують міжнародному спортивному співтовариству. Вони спричиняють політизацію спортивних змагань і підривають довіру до Олімпійського руху.

Ця ситуація є реакцією на включення окупованих територій до складу російського олімпійського комітету і є частиною загальної боротьби України проти агресії росії та її окупації частини української території. Україна вимагає від МОК вжити кроків, щоб запобігти використанню спорту як інструменту політичного впливу та визнати незаконність включення окупованих територій до складу олімпійського комітету росії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також