У Вінниці відбувся міський турнір з легкої атлетики
14:27 13.12.2023
273

Нещодавно у Вінниці відбувся відкритий міський турнір із легкої атлетики у приміщені, пам'яті видатного тренера Володимира Турлюка. У змаганнях взяли участь понад 130 спортсменів. Організаторами події виступили: комітет по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, міська дитячо-юнацька спортивна школа № 1, спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики та федерація легкої атлетики Вінницької області. Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

На урочистій церемонії нагородження були присутні рідні та близькі Володимира Михайловича Турлюка: його дружина – заступник директора з виховної роботи Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу Світлана Вікторівна та його донька, яка нині є тренеркою вищої категорії в МДЮСШ № 1, Вікторія Юнаш. Зокрема, Василь Войтюк, вихованець Вікторії Турлюк, виборов "золото" на біговій дистанції 1000 метрів. Ще одну високу нагороду отримала Софія Чумак за змагання на дистанції 60 метрів, яку тренує Володимир Прошин.

Організатори турніру наголосили на тому, що основною метою події є популяризація легкоатлетичного спорту та продовження спадщини видатного тренера, який покинув нас у грудні 2017 року.

Вихованці Володимира Турлюка регулярно стають чемпіонами та призерами різноманітних змагань, включаючи Всеукраїнські змагання, чемпіонати та кубки України. Тривалий час Володимир Михайлович працював старшим викладачем кафедри фізичного виховання Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, а також тренером вищої категорії з легкої атлетики у МДЮСШ № 1. Три роки поспіль його визнавали кращим тренером Вінницької області.

Галина Сташко, заступниця директора з навчально-тренувальної роботи Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи № 1, наголосила, що Володимир Турлюк був не лише тренером, але і великим вихователем, завжди підтримував своїх вихованців, вкладаючи в роботу всю свою енергію та любов. Його неймовірний оптимізм, наполегливість та віра в успіх своїх вихованців завжди були на висоті.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також