У Вінниці проводитимуть чемпіонати України з фрі-файту
13:08 11.05.2023
299

Нещодавно Вінницьку обласну федерацію фрі-файту очолив Юрій Васківнюк. Він змінив на цій посаді Вадима Кудіярова, який служить у ЗСУ. Новий 40-річний очільник прагне вивести вінницький фрі-файт на новий рівень і проводити в обласному центрі чемпіонати України. Повідомляє пресслужба Вінницької обласної федерації фрі-файту.

Юрій Васківнюк нагадав, що раніше входив до правління обласної федерації фрі-файту, тому добре обізнаний із проблемами цього виду спорту. Він, як керівник сільгоспопідприємства Agrokalina, завжди допомагав фрі-файтерам Вінниччини і продовжуватиме це робити й надалі.

Допомогу дитячому спорту вважаємо своєю місією. Під час війни дітям і молоді треба розвиватися, незважаючи на всі перешкоди. Вони мають відчувати підтримку, отримувати можливості тренуватися і змагатися. Тому я й погодився очолити обласну федерацію фрі-файту, —  сказав Юрій Васківнюк.

В юності він займався вільною боротьбою, боксом. Особливих досягнень не мав, але завжди дружив зі спортом, вів здоровий спосіб життя.

 Я прагну не лише зберегти довоєнні показники вінницьких фрі-файтерів, але й підвищити їх. Розраховуємо на успішну роботу тренерів міста із над Бугом, Погребища, Стрижавки тощо. Збираємося долучати до нашої федерації все більше клубів із різних районів, готувати кандидатів у майстри і майстрів спорту. Робити все для того, аби фрі-файт Вінниччини був серед лідерів в Україні, — додав Юрій Васківнюк.

Нещодавно під час змагань Юрій зустрівся із керівництвом Всеукраїнської федерації фрі-файту. Серед іншого, йшлося про організацію у Вінниці чемпіонатів України. Ця пропозиція отримала схвалення.         

Довідка

Фрі-файт (від англ. free-fight, «вільний бій») — бойове мистецтво, український варіант контактних єдиноборств. Поєднує досвід багатьох бойових традицій світу в єдину систему, використовуючи найефективніші прийоми ведення поєдинку. За рахунок широкого діапазону дозволених технічних прийомів фрі-файт дає можливість розвивати високу динаміку поєдинків.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також