Співзасновник Apple Стів Возняк оголосив про створення власної космічної компанії
13:01 14.09.2021
255

Співзасновник Apple Стів Возняк створив приватну космічну компанію - Privateer Space. Про це він повідомив у своєму твіттері.

«Запускається компанія Privateer Space, не схожа на інші», - пише винахідник.

До твіту він прикріпив посилання на відео про нову компанію. В описі до ролика йдеться, що Privateer Space заснована спільно з інженером і гендиректором робототехнічної компанії Ripcord Алексом Філдінгом.

Компанія «працює над тим, щоб космос був безпечним і доступним для всього людства», пояснюють її творці. «Разом ми далеко підемо. Ми доглядаємо один за одним і вирішуємо проблеми разом. Це не гонка, не змагання і не гра. Ми - не одна людина, одна компанія або одна нація, ми - одна планета », - сказано в ролику.

 

Про подальші плани Privateer Space буде оголошено на технологічній конференції AMOS, яка пройде з 14 по 17 вересня на гавайському острові Мауї.

У США вже функціонують часті космічні компанії SpaceX Ілона Маска, Blue Origin Джеффа Безоса і Virgin Galactic Річарда Бренсона. Останні два бізнесмени влітку зробили суборбітальні польоти, їх компанії мають намір розвивати космічний туризм.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також