Спікер Держдуми РФ висловив ідею забирати громадянство у росіян, які проти війни
11:30 12.04.2022
257

Голова Держдуми Російської Федерації В'ячеслав Володін запропонував позбавляти громадянства росіян, які "отримують печівко від Держдепу", -про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Тригером для Володіна став перехід екс-редакторки "Першого каналу" Маріни Овсянніковой до німецької газети Die Welt у якості позаштатної кореспондентки.

"Вони роблять заяви, подаючи їх як свої особисті переконання, як боротьбу за мир, а насправді потім все це виявляється зрежисованою однією з країн НАТО постановкою, в якій актори після виконаної ролі одержують "печивко Держдепу". Сьогодні таку подачку отримала Марина Овсяннікова. Тепер вона працюватиме на одну з країн НАТО. На жаль, для таких "громадян РФ" немає процедури позбавлення громадянства і заборони на в'їзд до нашої країни", - заявив він.

Нагадаємо, під час програми "Врємя" на російському пропагандистському "Першому каналі" у кадр увійшла дівчина з плакатом, яка скандувала: "Зупиніть війну". Це була Марія Овсяннікова. Імовірно, щодо неї складено протокол за модною зараз статтею 20.3.3 КоАП про військову цензуру за дискредитацію російських збройних сил. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також