Швейцарія посилює правила перебування біженців з України
12:00 18.08.2022
267

У Швейцарії перевірятимуть фінансове становище українців перед тим, як нараховувати їм соціальну допомогу, повідомляє SRF.

З 24 лютого в країну в’їхали близько 60 тися українців. Їм надали категорію захисту S - за якою українці мають право на проживання у Швейцарії строком на рік (з можливістю продовження), без необхідності проходити стандартну процедуру отримання притулку, право на навчання й медичну допомогу, а також можливість влаштуватися на роботу без спеціальних дозволів.

Наразі уряд Швейцарії затвердив нові правила, що кожен запит на фінансову допомогу розглядатимуть індивідуально й ураховуватимуть водночас фінансове становище українців. Така ж система діє у Швейцарії для біженців з інших країн.

«Ми помітили, що суспільство критикує різне ставлення до тимчасово захищених і тих, хто потребує захисту. Тому ми обговорюємо різні варіанти того, як тепер перевірятимемо активи тих, хто просить допомоги», – сказала генеральна секретарка Кантональної конференції соціальних директорів Ґабі Шоллезі.

Доходи й активи будуть враховувати незалежно від того, отримані вони в Україні чи Швейцарії. Єдиним винятком є ​​автомобіль, оскільки він потрібен, щоб повернутися додому. 

Автор: Богдана Валігура
Читайте також