Ризики припинення будь-яких переговорів між Україною та рф дуже високі — Зеленський
10:00 30.04.2022
270

Президент України Володимир Зеленський заявляє про високі ризики припинення будь-яких переговорів із російською федерацією. Про це Зеленський повідомив під час прес-конференції для польських ЗМІ.

"Ризики того, що повністю закриються будь-які розмови (з російською стороною), дуже високі", - заявив він.

Зеленський також зазначив, що росіяни залишають за собою після деокупації міст, де б вони не були, приблизно однакові наслідки. 

"Таке відчуття, що у них методичка по вбивству, і вони однаково діють в тих чи інших територіях, які ми деокуповуємо і бачимо", - зазначив президент.

За словами президента, наразі процес переговорів із російською стороною "дуже уповільнений". Він порівнює переговори у наявному форматі з політичним театром одного актора. 

"Вони там про щось говорять, але ми знаємо, що остаточно все вирішує одна людина", - переконаний президент.

Зеленський впевнений, що для вирішення важливих питань необхідні прямі переговори президентів України та росії.

"Коли вони щось підтверджують, наприклад, обмін – я в це не вірю. Вони підтверджують якийсь цивільний обмін, а потім щось зірвалося. Один раз, другий, третій. Це говорить про те, що відповідальність має у них одна людина. І тому тільки прямі перемовини і прямі домовленості про щось будуть виконуватися. Ось це моя віра і остаточне розуміння всього цього процесу", - наголосив Зеленський

Нагадаємо, Зеленський заявив, що якщо будуть знищені наші люди у Маріуполі, якщо буде проголошено псевдо-референдум в нових псевдо-республіках, Україна вийде з будь-яких переговорних процесів. 

Також Київ вийшов із пропозицією Москві провести спеціальний раунд переговорів поряд із заводом "Азовсталь" у Маріуполі. Мета — негайно припинити вогонь. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також