Розпочав роботу Електронний кабінет надрокористувача
12:00 12.11.2022
254

Набув чинності Порядок функціонування електронного кабінету надрокористувача, що затверджений Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів. Це дозволяє розпочати його промислову експлуатацію, про це  повідомляє Державна служба геології та надр України.

Сервіс розміщено на Державному геологічному порталі, вхід до якого здійснюється через Єдину екологічну платформу «ЕкоСистема», офіційний вебсайт Держгеонадр або Єдиний державний вебпортал електронних послуг (у разі наявності технічної можливості). Розробником та технічним адміністратором е-кабінету є ДНВП «Геоінформ України».

Подання заяв і пакетів документів відбувається в електронній формі засобами електронної ідентифікації з накладанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Надання пропозицій Міндовкіллям щодо можливості надрокористування, погодження органів місцевого самоврядування також відбуватиметься переважно в електронній формі через е-кабінет.

Наразі функціонал е-кабінету дозволяє використовувати просунуту ГІС-систему, за допомогою якої в режимі онлайн можна перевірити контур заяви, що подається, на перетин з дійсними спеціальними дозволами, іншими поданими заявами, об’єктами природно-заповідного фонду, Державного земельного кадастру України і водними об’єктами. Використання ГІС-системи покликане зменшити кількість повернень документів надрокористувачам через наявність перетинів, а також надавати інформацію про земельні ділянки, що потрапляють у межі контуру заяви.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також