російський уряд планує й далі шантажувати Європу газом, поки ЄС не перегляне санкції – Bloomberg
16:02 27.07.2022
253

Кремль, ймовірно, утримуватиме життєво важливі газові потоки до Європи на мінімальному рівні, поки Європейський Союз не перегляне введені проти Росії санкції.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що публічно росія заявляє про нібито технічні проблеми, які часто вигадує сама - наприклад, фейкові твердження про нібито відсутні документи, а також проблеми з обслуговуванням турбін змусили росію скорочувати постачання газу. 

Джерела видання очікують, що Кремль і "Газпром" продовжуватимуть знаходити причини обмежувати потоки, не даючи європейським клієнтам нарощувати поставки, необхідні для задоволення попиту взимку.

Представники ЄС уже попереджають про серйозні економічні збої, якщо потоки не відновляться, і закликають споживачів скоротити використання життєво важливого палива.

Зокрема, за інформацією джерел в Кремлі, Росія хоче змусити Євросоюз послабити санкції, використовуючи енергетичну залежність країн блоку.

"Російська влада і "Газпром" продовжуватимуть знаходити причини обмежувати поставки газу, не даючи європейським клієнтам збільшувати імпорт для задоволення попиту взимку. Представники ЄС уже попереджають про серйозні економічні збої, якщо поставки не відновляться, і закликають споживачів скоротити використання життєво важливого палива", — йдеться в матеріалі Bloomberg.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також