Росія вивела в море весь чорноморський флот на тлі навчань Sea Breeze
15:01 03.07.2021
281

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, ці дії викликані страхом країни-агресора втратити свою домінуючу роль на півночі Чорного моря. Однак спроби Росії продемонструвати свою готовність застосувати силу не співмірні з потенціалом тих країн, які беруть участь в міжнародних навчаннях.

До слова, в цьому році в навчаннях Sea Breeze-2021 Україна візьме участь рекордна кількість країн - 32 країни з 6 континентів, в них беруть участь 5000 військових, 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу.

Коментуючи інформацію про активізацію дій Чорноморського флоту РФ, представник воєнної розвідки України зазначив, що сьогодні колективну безпеку в Чорноморському регіоні готові забезпечувати й нові країни – члени НАТО, яких не було за часів Радянського Союзу.

– Воєнна розвідка України відзначає, що з 2015 року Росія почала стрімко нарощувати в окупованому Криму свою військову складову. І коли проходять міжнародні військові морські навчання, Росія відпрацьовує різні способи та методи ураження тих угруповань, які створюються в Чорному морі. Однак міжнародна спільнота демонструє свою солідарність з Україною та докладає спільних зусиль із забезпечення безпеки в нашому регіоні. Росія цього реально боїться, зазначив Вадим Скібіцький.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також