Життя військового рятують у Вінниці: Унікальна операція з видалення каменю з серця
17:33 20.07.2023
267

Військового з Вінницької області врятували від серцевої трагедії після операції в інституті Амосова

Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова виконав неймовірно складну операцію над військовим на ім’я Олександр, який походить з Вінницької області. Під час процедури з його серця було вилучено кам'яний уламок, який завдало важкого ушкодження.

Головний хірург і директор інституту, Василь Лазоришинець, який очолював операційну бригаду, поділився, що вперше фахівці стикалися з такою несподіванкою - видаленням каменю з серця. Він розповів, що в останні роки, через війну, вони вивчають нові методи та технології спільно з військовими хірургами, щоб краще допомагати пораненим.

Олександр, військовослужбовець, отримав серйозне поранення у голову вже рік тому, але після кількох терапевтичних заходів повернувся на службу, готовий захищати свою країну. Недавно, однак, почав відчувати дивні симптоми, такі як втрата чутливості в руці та нозі, дихальні проблеми та біль у спині.

Після КТ-діагностики лікарі виявили, що Олександр має пошкодження серця, і були здивовані виявившись, яким чином камінь потрапив до його серця. Щоправда, завдяки оперативним та професійним діям команди лікарів, вони успішно вилучили уламок і врятували життя Олександра.

Прибульцеві було вже виписано з лікарні і зараз його життю нічого не загрожує. Команда медичних фахівців, яка включала лікарів-хірургів Василя Лазоришинця, Андрія Горячова, Андрія Черпака, лікаря-анестезіолога Наталію Іоффе та медичних сестер Катерину Войну та Людмилу Шумік, продемонструвала спільну та добре сплановану працю врятованим життя Олександру.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також