Волонтери "Українська команда" Вінниччини організували арт-терапію для подолання воєнних травм
20:20 02.03.2024
261

Волонтери "Українська команда" продовжують свої благодійні ініціативи, надаючи необхідну підтримку нашим громадянам.

Днями виявом цього стало арт-терапевтичне заняття з технологічним майстер-класом, організоване Волонтерським штабом "Українська команда" Вінниччині спільно з громадською організацією "Ми з Херсонщини".

Мета заходу полягала в наданні підтримки для осіб, які намагаються пропрацювати психологічну травму, отриману за час війни в країні. Кожен учасник мав можливість вільно висловити свої почуття та емоції, ділитися своїми переживаннями. Заняття відбувалося під наглядом практикуючого психолога Маціури Лариси у дружній та підтримуючій атмосфері, де кожен міг відчути, що його слова та почуття важливі для усіх.

Важливим елементом арт-терапії був прийом, який дозволив учасникам виразити свої емоції через створення художніх шедеврів. Це була можливість не лише відсторонитися від проблем, але й знайти креативний спосіб виразити себе.

Крім того, волонтери підготували пакунки зі смаколиками для кожного учасника майстер-класу, для того, щоб підняти настрій, подарувати тепло та увагу.

"Ця ініціатива є ще одним прикладом того, як наша співпраця може мати значний вплив на громадське благополуччя. Віра в те, що разом ми можемо змінити світ на краще, не лише висловлюється словами, а й доводиться діями наших організацій",- розповідає координаторка Волонтерського штабу "Українська команда" Вінниччини Юлія Дьомкіна.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також