Вінниця запускає новий інклюзивний тролейбус «VinLine» для покращення міського транспорту
18:25 06.02.2024
474

6 лютого у Вінниці на лінію маршруту №13 «Водоканал – Аграрний університет» був запущений новітній тролейбус марки «VinLine», який носить номер «067».

За інформацією, опублікованою на сайті Вінницької міської ради, новий тролейбус було сконструйовано працівниками Вінницької транспортної компанії на території місцевого тролейбусного депо.

Особливістю цього тролейбуса є його універсальний доступ, оскільки він оснащений пандусом та спеціалізованим місцем для комфортного перевезення осіб з обмеженими можливостями та батьків з колясками. Він також вирізняється більшою енергоефективністю порівняно з застарілими моделями тролейбусів, такими як ЗіУ-9.

Представники департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міськради відмітили, що з початку року вже три нових тролейбуси «VinLine» були введені в експлуатацію, у тому числі два з них мають можливість автономного пересування.

«Оновлення парку тролейбусів міста продовжується, особливо важливим є впровадження тролейбусів з можливістю автономного руху, що дозволяє значно поліпшити доступність транспорту для віддалених районів. В умовах воєнного стану попит на доступний і енергоефективний транспорт значно зріс», – прокоментував директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також