На Вінниччині відкрили службу соціально-психологічної допомоги для підтримки мешканців
18:51 06.02.2024
348

Оратівська громада започаткувала службу первинної соціально-психологічної допомоги, яка почала свою роботу в рамках Центру соціальних послуг.

Перший заступник керівника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна повідомила, що в команді служби працюють двоє психологів, при цьому ще одна позиція залишається вакантною. Альона, психолог з однорічним досвідом роботи в цій сфері, зазначила зростання довіри до професійної психологічної та психотерапевтичної допомоги.

Серед клієнтів служби - сім’ї військовослужбовців і внутрішньо переміщені особи. Однак, забезпечення регулярних консультацій ускладнюється через логістичні виклики, адже громада охоплює понад 50 населених пунктів, тоді як психолог розташований у центрі громади.

За словами Наталі Заболотної, за рік до Центру надійшло 78 звернень, серед яких були ситуації жорстокого поводження та домашнього насильства. Психолог допомагав як дорослим, так і дітям, працюючи з сім’ями, що потребують соціального супроводу.

Незважаючи на великий обсяг роботи та наразі обмежену кількість спеціалістів, існує неформальне об’єднання психологів у громаді. Заболотна наголосила на важливості розширення мережі фахівців та створення мультидисциплінарних бригад для забезпечення комплексної підтримки громадян, особливо тих, хто зіткнувся з втратами. Вона підкреслила значення роботи психологів у відновленні здатності людей радіти життю і взаємодіяти у суспільстві, навіть попри особисті трагедії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також