Вінницький центр натуралістів розпочав новий навчальний рік
15:00 11.09.2023
287

Сьогодні, 11 вересня, на Вінницькій обласній станції юних натуралістів відкрили навчальний рік. Зокрема, провели улюблене традиційне свято «Юннати скликають друзів». Педагоги впродовж всього дня пропонували школярам відвідати заклад, побачити найцікавіше і взяти участь у оригінальних конкурсах.

-Я вже раніше займався на станції юннатів. Подобається охороняти природу, брати участь в майстер-класах, допомагати юннатівським волонтерам, - сказав семирічний Данило Кравченко.

Серед 14 творчих локацій були цікаві майстерні та ігрові програми. Щоб взяти участь у безпрограшній лотереї, діти малювали на підготовлених листах подяки нашим військовим і підписували їх. Серед лотів були «Солодке щастя», яблука з юннатівського саду, «Мешканець підвіконня» (рослини із тепличного господарства), імбирне печиво і вітальні листівки від юннатівського волонтерського центру.      

-Ми підготували локації такими чином, щоб всі діти могли взяти у них участь, незалежно від зміни у школі, - сказала культорганізатор станції юннатів Валентина Мельник.

Заступник директора обласної станції юннатів Світлана Павлюк розповіла, що в цьому навчальному році у її закладі діє 120 груп. Вони відносяться до чотирьох відділів: екології та охорони природи, біології, декоративного квітництва та ужитково-прикладного мистецтва, зоології і тваринництва.

-Навчання у нашому закладі – безкоштовне. Із дітьми працює 61 педагог, включаючи сумісників. Маємо 15 філій, в тому числі в районах області. Приймаємо на заняття вихованців від п’яти до 21 року. Загалом їх на сьогодні близько 1340. А також 510 учнів Малої академії наук, яка діє на нашій базі, - прокоментувала Світлана Павлюк.    

Пресцентр Вінницької обласної станції юних натуралістів     

  

Автор: Анна Макарчук
Читайте також