110 000 грн для військових: в Ладижині пройшов благодійний забіг
13:42 11.09.2023
321

9 вересня в Ладижині за ініціативи компанії БТУ-Центр, Благодійного Фонду МХП-Громаді та Ладижинської міської ради провели благодійний сімейний Забіг до Перемоги.

 

 

Зібрали 109 675 грн на безпілотники для воїнів 46 окремої аеромобільної десантної штурмової бригади ВЧ 4350, які зараз беруть активну участь в контрнаступальних операціях ЗСУ. А також подарували захисникам автомобіль для військових потреб.

 

 

Захід об'єднав 416 учасників. Вчителі, волонтери, лікарі, рідні військових – люди різного віку й професій зібрались разом, щоб підтримати захисників. 

 

“Я бігла разом зі своїм 10-Б, одна з учениць – донька військового. Маємо призові місця. Ми всі підтримуємо спорт, але зараз, в першу чергу, підтримуємо наших захисників – на фронті багато учнів з нашої школи, багато батьків учнів. Там мій син. Кожен з нас допомагає, як може. На початку війни плели маскувальні сітки, підтримували дух бійців листами та малюнками. І сьогодні ми разом біжимо заради тих, хто виборює нашу свободу”, – Неля Сташок, вчителька географії.

 

 

“Наші захисники допомагають нам, а ми – їм. І важлива будь-яка підтримка – зробити репост, переказати навіть 20 грн, принести пару шкарпеток, брати участь у таких забігах. Не маємо права втомлюватись допомагати, адже наші військові не втомлюються нас захищати”, – Оксана Жупанова, волонтерка.

 

 

У забігу взяли участь 145 дітей. Наймолодшому Олександру менше 2 років – біг поза конкурсом разом з бабусею.

 

“Моєму онукові лише 1,8 рочка, але ми біжимо разом, щоб підтримати наших захисників. Допомагаємо воїнам всім, чим можемо – продуктами, одягом, грошима. Маленькими кроками йдемо до Великої Перемоги”, – Ольга Яценко, бабуся Олександра.

 

 

До забігу долучились не лише ладижинці, а й гості міста. Один з них – Михайло Тесленко з Одеси – зайняв 2 місто.

 

“Моя дружина з Ладижина, приїхали в гості до родичів і дізнались про забіг. Від початку війни батько та брат дружини на фронті, а ми їм допомагаємо – збираємо на машини та тепловізори, плетемо маскувальні сітки. Вирішив підтримати й на такому заході. Важливо не забувати, що війна триває та підтримувати наших воїнів”, – каже Михайло.

 

 

Дистанцію подолав і військовий 46 окремої бригади, для якої сьогодні збирали кошти.

 

“Я беру участь в забігу, щоб показати приклад молоді та подякувати всім, хто нам допомагає. Ця підтримка дуже відчутна і дуже важлива. І саме в дронах, на які сьогодні збирають учасники заходу, маємо найбільшу потребу. Дякую за віру в нас та допомогу. Разом переможемо!”, – Андрій Орищак, військовий.

 

 

Першими на старт вийшли діти. Потім – дорослі. Діти віком від 5 до 10 років бігли 200 м, від 10 до 16 років – 1 км. Дорослі долали дистанцію в 1, 3 та 5 км. Призери забігу отримали медалі та подарунки. Також для дітей були приємні розваги та дозвілля в ігровій зоні.

 

 

"Ми вперше були ініціаторами та організаторами благодійного забігу. Приємно вражені кількістю учасників та тим, з якою відповідальністю кожен намагався подолати обрану дистанцію. Ми опікуємося здоровʼям ґрунтів та рослин. Ми за зменшення всього хімічного та максимальне впровадження органічного. А також за активність, рух, спорт. Тож радіємо, що було багато сімей з дітьми, адже забіг змалечку залучає до здорового способу життя. Щасливі, що вдалося провести корисний захід, об'єднати громаду заради спільної мети та зібрати кошти на безпілотники для наших воїнів", – Владислав Болоховський, генеральний директор БТУ-Центр.

 

 

"Для нашого Фонду цей забіг – яскраве свідчення того, що коли об'єднуються бізнеси й громада, то ефективність допомоги підвищується. Мало того, допомагати можна в різний спосіб – приміром, бігом, своїми здібностями, своїм часом. Бо це – важливі ресурси, які за правильного поєднання дають хороший результат. І одне з завдань соціально-відповідального бізнесу та громадського сектора – знайти шляхи, як енергію людей скерувати в правильний вектор, давши їм щось натомість: хороші емоції від бігу та відчуття єднання заради спільної справи", – прокоментувала Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду "МХП-Громаді".


 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також