Вінницькі таксисти повинні видавати чеки пасажирам: що змінилося з 1 жовтня?
17:19 12.10.2023
259

Суб’єкти господарювання, що працюють в сфері послуг таксі, повинні мати касові апарати.

З 1 жовтня 2023 року набули чинності нові штрафні санкції для таксистів, які не видавали чеки за оплачений проїзд. Згідно з інформацією в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області, Оксани Домерат, відтепер штрафи зменшені, і перше порушення коштує 25 гривень на 100 гривень оплаченої поїздки без чека. Повторні порушення призведуть до штрафів у вищому розмірі.

На момент жовтня 2023 року у Вінницькій області зареєстровано 354 суб'єкти господарювання, які мають класифікацію КВЕД-39,42 (надання послуг таксі), включаючи 345 фізичних осіб підприємців та 9 юридичних осіб. Загалом у цих платників обліку фіксовано 96 касових апаратів та реєстраторів розрахункових операцій.

Посадовиця наголошує на відповідальності всіх підприємців, які працюють в галузі послуг таксі та приймають оплату готівкою або електронними платіжними засобами без застосування касових апаратів. Також вона подає приклад ТОВ "Екотаксі-Вінниця", яке вже зареєструвало касові апарати, виконуючи вимоги податкового законодавства.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також