Вінницькі профтехнікуми отримають 500 млн грн на модернізацію майстерень
17:54 19.03.2024
257

На веб-сайті Міністерства освіти повідомлено про визначення перших 72 професійних технічних закладів, які отримають 500 мільйонів гривень державних коштів на модернізацію майстерень. Серед них два державних навчальних заклади Вінниччини - "Гущинецьке вище професійне училище" та "Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці".

Вони планують розпочати широкомасштабні оновлення навчальних приміщень наприкінці весни, а в наступному навчальному році будуть готові приймати всіх бажаючих на навчання.

Ці зміни в закладах відбуваються в рамках проєкту #100 майстерень.

"Мета проєкту полягає у створенні умов для навчання фахівців, яких зараз дуже не вистачає на ринку праці, і сприянні розвитку професійної освіти загалом. Під час відбору переможних закладів ми докладно аналізували їхні заявки. Кожен заклад мав продемонструвати, який вплив на економічний розвиток регіону та ринок праці матиме нова майстерня. В результаті більшість майстерень буде орієнтована на сільське господарство та громадське харчування, оскільки це галузі, де ми найбільше потребуємо фахівців уже зараз. Також в пріоритеті машинобудування, будівництво та автомобільний транспорт", - зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

У "Гущинецькому вищому професійному училищі" облаштують майстерні для навчання слюсарів з ремонту сільськогосподарської техніки, на що передбачена субвенція з державного бюджету в розмірі 1,1 мільйона гривень.

У Центрі професійно-технічної освіти №1 міста Вінниці також планується облаштування майстерень для навчання слюсарів-ремонтників, і на цю мету передбачається виділення субвенції з державного бюджету у сумі 841 тисячі гривень.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також