Вінниччина: Рекомендації щодо вживання води з місцевих водогонів та її якості
20:06 04.10.2023
262

Державний унітарний заклад «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Міністерства охорони здоров'я України (ДУ «Вінницький обласний центр») інформує мешканців Вінниччини про необхідність дотримання правил щодо вживання води з місцевих водогонів.

За даними центру, було проведено лабораторні дослідження 323 проб води з водогонів Вінницької області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів. Результати досліджень показали, що 97,2% проб води відповідають вимогам Державного санітарного правила та норми 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною".

Однак відзначено два випадки невідповідності вимогам Державного санітарного правила в одній з сільських водогонів Могилів-Подільського району, де був виявлений підвищений вміст солей жорсткості, та водогінній мережі Козятинської Центральної районної лікарні (харчоблок), де було виявлено загальні коліформи.

У центрі підкреслюють, що наразі ситуація з якістю води в області є під контролем. Однак вони наголошують на необхідності перед вживанням кип'ятити та відстоювати воду з місцевих водогонів. Також вони рекомендують віддавати перевагу бутильованій воді або воді на розливу.

Це спрямовано на забезпечення мешканців Вінниччини якісною та безпечною водою для споживання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також