У Вінниці курсанти поліцейського вишу затримали 31-річного закладчика
13:29 15.08.2023
352

В період своєї відпустки, 19-річні Артем та Алла помітили чоловіка в обласному центрі, який розкладав закладки під чагарниками. Чоловік зрозумів, що його було помічено, та спробував втекти. Проте майбутні правоохоронці встигли його наздогнати та затримати. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Затриманого вінничанина було помічено 14 серпня увечері на провулку Привокзальному під час вчинення злочину. Артем та Алла, які навчаються на 2 та 3 курсах Національної академії внутрішніх справ, вирішили зупинити порушника та затримати його після невдалої спроби втечі.

Під час документування злочину слідчі Відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції знайшли 23 згортки з амфетаміном, які були готові для продажу, у 31-річного вінничанина. Крім того, зловмисник розклав три дози психотропних речовин на місці події та ще дві знайшли в його місці проживання.

Забрані психотропні речовини будуть направлені на експертизу. Зловмисник знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчим відділом проводиться розслідування за частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України, що стосується незаконного виробництва, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. За цей злочин може бути накладено покарання до 8 років позбавлення волі.

Слідчі готуються повідомити затриманому про підозру та розглядають питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням проводить Вінницька окружна прокуратура.

Автор: Владислава Соломко
Читайте також