Вінницькі патрульні опанували нові практики боротьби з домашнім та сексуальним насильством
10:44 30.03.2024
291

Вінницькі патрульні разом зі своїми колегами з кількох областей України опанували нові практики боротьби із домашнім та сексуальним насильством. Складна та болюча для суспільства тема стала ще більш актуальною в нинішніх реаліях.

Про це повідомляють у пресслужбі патрульної поліції Вінниччини.

Повномасштабне вторгнення рф на нашу державу внесло корективи в нашу роботу. І зараз домашнє насильство вже набуває нових граней і реагування на нього потрібно адаптувати до сучасних реалій, - зазначив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Відомо, що навчальний цикл «Поліцейське реагування на факти вчинення домашнього насильства та сексуального насильства під час війни» загалом складається із 6 тренінгів.

Черговий семінар тренінг  патрульні із Волинської, Вінницької, Житомирської, Хмельницької, Чернівецької, Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Київської областей, міст Київ та Кременчук опановували впродовж двох останніх тижнів. 

В ході навчання інспектори почерпнули для себе нові правила, підходи, поняття для застосування в роботі по запобіганню домашньому насильству, знайшли однодумців, аби обмінюватися досвідом.

Правоохоронці закликають не терпіти домашнє насильство та пропонують свою  допомогу.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також