У Вінниці туризм може стати майданчиком для реабілітації ветеранів та родин військових
09:45 27.11.2023
307

Нещодавно на черговому засіданні сесії Вінницької міської ради депутати затвердили нову Програму розвитку туризму на найближчі три роки.За словами директора департаменту маркетингу міста та туризму  Олександра Вешелені, у  Програмі є ряд новацій відповідно до нових українських реалій.

Про це повідомляють у Вінницькій міські раді.

Зокрема за інформацією фахівців у новій програмі зроблено акценти на питаннях інклюзії, оцифрування туристичних ресурсів та послуг. Також опрацьовано питання  представлення Вінниці на міжнародних майданчиках.

Одне з найважливіших та нових напрямів - це використання туризму для психологічного відновлення вразливих категорій населення, зокрема ветеранів та родин військових.

Зазначимо, що туристична сфера дає додаткові надходження до бюджету. Туристичний збір у Вінниці за 10 місяців 2023 року склав 2 068 430 грн. Це вище ніж у минулому році, але нижче ніж у попередні роки.

На думку  Олександра Вешелені, який очолює профільний департамент, спостерігається позитивна динаміка розвитку галузі і місто крок за кроком повертається до довоєнних показників у туризмі.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також