У Вінниці «боролися» з рекламою наркотиків
17:32 22.03.2024
277

У Вінниці студенти провели антинаркотичний рейд. Учасники замальовували рекламу заборонених речовин у мікрорайоні Вишенька. Загалом до громадської роботи долучились 50 юнаків та дівчат з  навчальних закладів різного рівня акретидатиції – коледжей та університетів.

Зокрема, учасниками рейду стали студенти Вінницького медичного коледжу ім. Д. Заболотного та Харківського національного університету внутрішніх справ.

«Вважаю, що молодь повинна займатися спортом, ні в якому разі не вживати наркотичні засоби та показувати приклад, як треба досягати своїх цілей, – зазначив студент університету Роман Комаров.

Такої ж думки і Валерія, студентка медичного коледжу.

Сподіваюсь, своїми діями сьогодні ми зможемо вберегти здоров’я вінничан і запобігати вживанню наркотичних засобів. Як майбутній медик, скажу, що психотропні речовини вражають органи людини, особливо негативно впливають на нервову систему, роблячи людину фактично божевільною, – говорить Валерія.

Один із організаторів заходу Міжнародна антинаркотична асоціація міста Вінниці. Керівник терапевтичного підрозділу асоціації Євген Лопасов зазначив, що такі акції проводяться кілька разів на рік. І не зважаючи на те, що громадські активісти працюють, надписи з‘являються знову і знову.

Зараз на багатьох будинках міста є написи з рекламою онлайн-магазинів, які продають наркотичні засоби. Ми їх намагаємося нафарбувати, щоб зменшити продажі і вберегти дітей та молодь від вживання, – розповів пан Євген.

Також серед організаторів заходу Вінницький міський центр соціальних служб та Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

 

Автор: Дарина Драгоанова
Читайте також