Представники Агенства ООН у справах біженців побували на Вінниччині та пообіцяли допомогу на зимовий період
09:33 11.10.2023
303

Переселенцям, які живуть на Вінниччині, надаватимуть допомогу на «зимовий період» від міжнародної інституції - Агенства ООН у справах  біженців. Амбасадори цієї організації також пообіцяли продовжити співпрацю  і в інших, більш довгострокових проєктах, спрямованих на поліпшення життя ВПО.

 

Про це повідомляють офіційні джерела.

 «Головний ситуаційний координатор УВКБ ООН Алекс Мундт запевнив, що співпраця з Вінниччиною триватиме і надалі. Зокрема, надаватиметься фінансова підтримка для ВПО на зимовий період.

Крім цього, обговорили й більш довготривалі проєкти. Зокрема, йшлося про переоблаштування житла під довготривале проживання вимушених пересленеців. Окремо розглянули питання інтеграції переселенців у громади області, що пов'язані з покращенням умов проживання та якості життя: створення нових робочих місць для ВПО в громадах, розвиток приватного бізнесу тощо, - повідомляють у Вінницькій ОВА.

Начальника ОВА Андрій Кавунець запевнив, що обласна військова адміністрація готова надати всю необхідну інформацію та підтримку для ефективної взаємодії з агенством.

Зазначимо, що на Вінниччині проживає більше 160 тисяч вимушених переселенців. Більшість з них живуть у приватному секторі.

 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також