Олександр Пархонюк загинув, захищаючи Батьківщину – вінничани віддають шану Герою
09:06 18.10.2023
283

Сьогодні у Вінниці попрощаються ще з одним Героєм, який загинув 11 жовтня біля села Макіївка Луганської області. Йому навічно залишилося 56 років…

Про це повідомляють у ВМР.

Олександр Пархонюк став у стрій 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка влітку минулого року. Разом з побартимами  пройшов пекло боїв на Херсонщині та у Бахмуті. В одній із таких битв отримав важку контузію, але після лікування відразу повернувся на передову.

Рідні розповідають, що  Олександр Пархонюк родом із Центральної Азії. У Туркменському містечку Байрамали (до 1992 року – Байрам-Алі) пройшли його дитинство та роки становлення. Мав за плечами й армійську службу, яка видалась нелегкою, адже довелося нести її на кордоні з Монголією – далеко від батьків та близьких.

Згодом доля поєднала його з Вінницею.  Тут він створив міцні родину, виховав трьох дітей.  Старший син Олександр продовжує бити рашистів і захищати нашу Батьківщину.

«Олександр походив із країни вільних степів, граційних коней та чи не найдовшого літа. Мабуть це й сформувало його характер. Він був сонячною людиною – з його вуст не сходила лагідна посмішка, й гордим водночас. Не уявляю, щоб хтось міг би його підкорити чи втоптати гідність, – розповідає дружина Людмила Миколаївна.

Церемонія прощання із Олександром Пархонюком відбудеться біля його будинку за адресою: вул. Магістратська, 98 А. Початок о 9:30.

Поховають воїна близько 11:00 на батьківщині дружини – у селі Сальник Калинівського району.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також