На Вінниччині в‘язанням сіток займається 91-річний дідусь - що роблять інші чоловіки в команді?
20:13 06.08.2023
288

В Ямполі, що на Вінниччині виготовленням маскувальних сіток займаються четверо літніх чоловіків. Наймолодшому з них виповнилось 66 років,  найстаршому «перевалило» за дев‘яносто. Та ні поважний вік, ні «болячки»  не заважають відважним дідусям працювати заради перемоги.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі написав журналіст Василь Кізка.

У нашій волонтерській організації, не реєстровій, самопальній, один з наймолодших - я. Мені 66 років. Молодь подалася до молодих, а ми до себе. І допомагаємо молодими відвоювати для них Україну, щоб вони мали свою державу, щоб не були бездержавним народом бо бездержавні народи мають дуже важку долю, - зазначає журналіст.

У команді ямпільчан у кожного своя робота. Пан Василь працює з благодійниками, дістає матеріали для роботи і дуже дякує усім небайдужим.

В‘яже маскувальні сітки 91- річний Сергій Ількович Вознюк.

Основи для сіток виготовляє  Михайло Дудник.  Про вік його пан Василь не повідомив розповів, що «він дуже хворий, йому дуже важко дістається кожна вив‘язана ним основа маскувальної сітки».

Низько схиляю голову перед цією людиною. Він справжній українець, справжній патріот, - зазначає журнілст.

Брат Михайла – Микола Дуднік «працює» експедитором - передає основи діду, який їх в‘яже.

Скажите скільки тієї роботи - відвезти основу. Але якщо ви кремезний здоровий чоловік, то це одна справа, а якщо не дуже, та й ще без транспорту.

Насамкінець про транспорт. Велосипед дідусям надала Юлія Колісник. Ну куди ж у нашій Україні і без жінки.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також