На Вінниччині сталась техногенна катастрофа, гендиректору підприємства висунуто підозру
11:42 08.09.2023
388

На Вінниччині продовжили розслідування обставин техногенної катастрофи, яка сталась біля двох років тому.  Через розгерметизацію цистерни з аміаком довелося евакуювати людей.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінницької області.

«29 листопада 2021 року до поліції від працівників ДСНС надійшло повідомлення, що на території хімскладів одного з немирівських підприємств на залізничній колії сталась розгерметизація клапана вагона-цистерни з аміаком. Рятувальники провели осадження хмари аміаку, розпиленими струменями води. Поліцейські обмежили рух транспорту і доступ до небезпечної території та разом з ДСНС евакуювали людей з території підприємства й будинків, розташованих поблизу», - повідомляють у поліції

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Слідчі встановили причини аварії.  Виявилось, що ковпак арматури на верхньому люку котла цистерни був відкритий. Через це під час руху  конструкція ковпака була деформована, внаслідок чого відбулась розгерметизація.

Крім того у підприємства не було спеціального дозволу на виконання робіт у вибухопожежонебезпечних та пожежонебезпечних зонах. Попри це, керівник фірми уклав договір поставки аміаку та допустив своїх працівників до робіт з підвищеною небезпекою.

Слідчі обласного главку повідомили про підозру гендиректору агрофірми. У разі доведення його вини 52-річному чоловіку загрожує обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також