На Вiнниччинi сталося 14 ДТП за участю пiшоходiв
10:30 14.12.2021
256

Вiд початку року на дорогах областi сталося 14 ДТП за участi пiшоходiв. У прессулужбi полiцiї зауважили, що пiшоходи також є учасниками дорожнього руху, i мають виконувати свої обов’язки.

За iнформацiєю Управлiння превентивної дiяльностi полiцiї Вiнниччини, у груднi 2021 року в дорожньо-транспортних пригодах постраждали 15 пiшоходiв.

Правоохоронцi наголошують, що пiшоходи повиннi рухатися по тротуарах i пiшохiдних дорiжках, тримаючись правого боку. Якщо немає тротуарiв, пiшохiдних дорiжок або пересуватися по них неможливо, пiшоходи можуть рухатися велосипедними дорiжками, тримаючись правого боку, не утруднюючи рух на велосипедах, або в один ряд узбiччям, тримаючись якомога правiше, а у разi його  - по краю проїзної частини назустрiч руху транспортних засобiв.

За межами населених пунктiв пiшоходи, якi рухаються узбiччям чи краєм проїзної частини, повиннi йти назустрiч руху транспортних засобiв.

Особи, якi рухаються узбiччям чи краєм проїзної частини в крiслах колiсних без двигуна, ведуть мотоцикл, мопед або велосипед, повиннi пересуватися в напрямку руху транспортних засобiв.

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимостi пiшоходи, якi рухаються проїзною частиною чи узбiччям, повиннi використовувати свiтлоповертальнi елементи (стрiчку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязi, який має свiтлоповертальнi елементи.

Пiшоходи повиннi переходити проїзну частину по пiшохiдних переходах, у тому числi пiдземних i надземних, а у разi їх вiдсутностi — на перехрестях по лiнiях тротуарiв або узбiч.

Пiшоходам забороняється:

  • виходити на проїзну частину, не впевнившись у вiдсутностi небезпеки для себе та iнших учасникiв руху;
  • раптово виходити, вибiгати на проїзну частину, в тому числi на пiшохiдний перехiд;
  •  
  • допускати самостiйний, без нагляду дорослих, вихiд дiтей дошкiльного вiку на проїзну частину;
  • переходити проїзну частину поза пiшохiдним переходом, якщо є роздiлювальна смуга або дорога має чотири i бiльше смуг для руху в обох напрямках, а також у мiсцях, де встановлено огородження.
Автор: Марія Петренко
Читайте також