Вінничанин розігнав авто до 295 кілометрів та став чемпіоном Європи
17:14 04.08.2023
323

Вінничанин Сергій Хасанов у складі національної збірної взяв участь у Чемпіонаті Європи з автомодельного спорту, який проходив у Швейцарії. Виступ був дуже вдалим - спортсмен здобув золото у своєму класі та встановив новий рекорд швейцарського треку. Вінничанин також став першим чемпіоном  за 70-річну історію цього виду спорту.  

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

Сергій Хасанов добре відомий у Федерації автомодельного спорту, він Майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий призер чемпіонатів Європи та світу. Це нелоімпійський вид спорту, але надзвичайно технічний та складний.Сергій Хасанов змагався в класі 3, в якому представлені моделі з двигуном 3, 5 кубічних сантиметрів.

Мені вдалося розігнати автомобіль до 295 км/год. Цей рекорд швидкості дуже близький до європейського. До речі, клас, в якому змагався, найважчий із п’яти, представлених на змаганнях. За першість у ньому боролися 32 учасника – найбільше з-поміж усіх класів, - повідомив спортсмен.

Загалом у чемпіонаті змагалися спортсмени із 12 країн світу: Німеччини, Франції, Швейцарії, Італії, Польщі, Литви, України, Естонії, Норвегії, Англії, Угорщини, Швеції. Поза заліком виступали представники США та Канади.

У командному заліку збірна України виборола 5 місце.

На жаль, багатьом спортсменам з України не вдалось поїхати за кордон на змагання. І це зрозуміло, адже йде війна й дуже важко знайти час на спорт, Однак, попри все, ми робимо все можливе, щоб синьо-жовтий стяг підіймався на спортивних аренах, -– зазначив Сергій Хасанов. 

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також