Нагородили призерів ДЮФЛ Вінниччини
14:01 20.06.2021
261

19 червня відзначався Міжнародний день дитячого футболу. Як раз на це свято на стадіоні СК «Нива» пройшли фінальні матчі Дитячо-юнацької футбольної ліги області, а також нагородження переможців і призерів змагань. Захід організувала Вінницька обласна Асоціація футболу.

В останній фінальній грі першої ліги ДЮФЛ серед юнаків 2004-2005 р.н. команда ДЮСШ Крижополя здолала «Колос» (Муровані Курилівці) із мінімальним рахунком 1:0. Наприкінці гри гол провів Антон Луштейн. Крижопільчани дуже раділи цьому успіху, адже вперше виграли обласну ДЮФЛ.

- В змаганнях такого рівня ми перемогли вперше. Це вдалося завдяки наполегливим щоденним тренуванням і самовіддачі гравців на полі. Тепер думаємо про подальші досягнення. Я мрію з часом грати за українську команду Першої ліги. Можливо, й за вінницьку «Ниву», – сказав 16-річний Іван Телевим із села Зеленянка (Крижопільський район).

Нагородження проводили голова обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін, депутати обласної Ради Василь Тесьминецький (директор обласного Центру олімпійської підготовки) і Андрій Ковальов (голова обласної Асоціації дитячого футболу).

Ігор Гатауллін звернув увагу, що масове нагородження призерів Дитячо-юнацької футбольної ліги області відбувається вже у 15-й раз.

-Символічно, що цього разу церемонія проходить саме у Міжнародний день дитячого футболу, який започаткували ООН спільно у ФІФА. Пандемія коронавірусної хвороби і процеси, пов’язані із реформою децентралізації в Україні, дещо пригальмували розвиток дитячого футболу. Але немає сумнівів, що з часом він вийде на високий рівень, – сказав Ігор Гатауллін.

Андрій Ковальов нагадав, що у Вінниці протягом року відбувається близько 30 наймасовіших юнацьких футбольних турнірів в Україні Utmost Cup і запросив усіх присутніх брати в них участь. А Василь Тесьминецький розповів, що в обласному Центрі олімпійської підготовки, який він нещодавно очолив, планує розвивати в тому числі й спорт № 1.

Призери змагань та навіть деякі команди, що посіли четверті місця в ДЮФЛ області, отримали від організаторів не лише традиційні Кубки, медалі і грамоти. Але й комплекти із п’яти м’ячів від обласної Асоціації футболу. А командам-переможцям у кожній віковій групі вручили й по комплекту ігрової форми.                 

 

Підсумки змагань

2009-2010 р.н.

1 місце – «Дністер» (Могилів-Подільський)

2 місце – ДЮСШ «Прем’єр-Нива»-2.

3 місце – ДЮСШ «Прем’єр-Нива»-1.

 

2006-2007 р.н. (перша ліга).

1 місце – ДЮСШ Ямполя

2 місце –ДЮСШ Літина

3 місце – ДЮСШ «Колос» (Крижопіль)   

   

2004-2005 р.н. (перша ліга)

1 місце – ДЮСШ «Колос» (Крижопіль)

2 місце –ДЮСШ Мурованих Курилівців

3 місце -  ДЮСШ Бара

 

2008 р.н. (вища ліга).

1 місце – ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова

2 місце – визначиться згодом

3 місце - визначиться згодом   

 

2007 р.н. (вища ліга).

1 місце – ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова

2 місце – ДЮСШ «Прем’єр-Нива»

3 місце – ДЮСШ «Авангард» (Калинівка)

 

2006 р.н. (вища ліга).

1 місце – ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова

2 місце – ДЮСШ «Прем’єр-Нива»-1

3 місце – ДЮСШ «Прем’єр-Нива»-2

 

2004-2005 р.н. (вища ліга).

1 місце – ДЮСШ «Прем’єр-Нива»

2 місце – визначиться згодом

3 місце - визначиться згодом   

 

Пресслужба Вінницької обласної Асоціації футболу

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також