Чемпіонат України з фрі-файту у Вінниці присвятять пам'яті «азовця» Дениса Бабія
13:26 07.11.2023
322

Вперше під час широкомасштабної війни у Вінниці пройшли збори обласної федерації фрі-файту. Нагадаємо, це український різновид змішаних єдиноборств.

На засіданні був присутній ексголова Вінницької федерації фрі-файту Вадим Кудіяров. Він воює у лавах ЗСУ, але під час відпустки активно долучився до обговорення і планування розвитку свого виду спорту на Вінниччині. Керували зборами нинішній голова Вінницької федерації фрі-файту Юрій Васківнюк і його заступник Олександр Щербацький.

На засіданні йшлося про календарний план заходів на рік та участь у них вінницьких фрі-файтерів. Серед іншого, в квітні у Вінниці запланований чемпіонат України серед дорослих та юніорів. Його присвятять пам'яті загиблого воїна-«азовця» Дениса Бабія, члена Вінницької федерації фрі-файту.

Планується проведення у місті над Бугом й всеукраїнського турніру у розділі «submission» (боротьба). Керівники федерації взяли до уваги побажання присутніх на зборах провідних тренерів нашого регіону.       

— Ми опікуємося не лише дорослими бійцями. Беремо на себе розвиток дитячого і юнацького фрі-файту на Вінниччині, —  прокоментував Юрій Васківнюк.

Наприкінці зборів пройшло нагородження грошовими преміями провідних вінницьких фрі-файтерів, які останнім часом вдало виступили на відкритих всеукраїнських змаганнях.

Серед нагороджених була одна дівчина — 17-річна Анастасія Городівська з Хмільника. Днями вона виграла чемпіонат України з фрі-файту у розділі «submission». Анастасія також успішно займається ММА (у цьому виді була срібною призеркою чемпіонату світу), бойовим самбо. Ще бере участь в змаганнях з джиу-джитсу, панкратіону тощо.

— В усіх цих видах єдиноборств я успішно виступаю, здобуваю медалі. На змаганнях із «submission» брала участь вперше. Вони були дещо схожі на розділ «ноу гі» в джиу-джитсу, коли учасники виступають у спортивних шортах, — розповіла Анастасія Городівська. – Вважаю, що єдиноборства — жіноча справа. Вони виховують характер. Завдяки спорту я навчилася поступово досягати своїх цілей у житті.   

Також керівники федерації урочисто вручали посвідчення кандидатів у майстри і майстрів спорту України. 24-річний вінничанин Ігор Завера служить у ЗСУ із початку повномасштабної війни, куди пішов добровольцем. Під час нетривалої відпустки у Вінниці він, нарешті, отримав посвідчення майстра спорту.

— Звання майстра я виконав за місяць до повномасштабної війни. Тоді виграв чемпіонат України. Заняття спортом дуже допомагали мені, особливо на початку війни. Тоді доводилося щодня ходити по 30 км, та й ще з великою вагою, —  нагадав Ігор Завера.        

Пресслужба Вінницької федерації фрі-файту

Автор: Єва Козаченко
Читайте також