Рибоохоронний рейд у Вінницькій області: викрито порушника з незаконним уловом на 20 кг
17:18 12.04.2024
302

12 квітня, під час рибоохоронного рейду на одній із водойм Вінницької області, інспектори Вінницького рибоохоронного патруля виявили порушника, який використовував металевий човен та дві сітки для незаконного вилову риби.

«Перед прибуттям інспекторів, рибалка встиг виловити 177 екземплярів сріблястих карасів та одного окуня, загальною вагою близько 20 кг. Завдано збитків на суму 282 999 грн.

На місце події прибула спеціальна операційна група. Інспектори вилучили рибу, човен та знаряддя лову. Також розглядається питання про реєстрацію порушення в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та про ініціювання кримінального провадження», - повідомили у прес-релізі.

За фактом порушення було складено адміністративний протокол згідно з частиною 4 статті 85 КУпАП, яка передбачає суворі штрафи за використання заборонених знарядь лову.

Вінницький рибоохоронний патруль наголошує на важливості дотримання природоохоронних норм та закликає громадян відповідально ставитися до використання природних ресурсів, особливо у час воєнного стану.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також