Поліція зламала мережу підпалів квартир: затримано організаторів та виконавців
11:29 20.03.2024
278

Поліцейські припинили діяльність групи осіб, яка займалася підпалом квартир та будинків і пропонувала цю "послугу" через телеграм-канал, за це вимагали від 500 до 3000 доларів. Злочинці ретельно планували свої атаки, виконуючи розвідку, закуповуючи паливно-мастильні матеріали і приготовляючи з них коктейлі Молотова. Тепер їм загрожує до десяти років у в'язниці.

Цю інформацію оприлюднили на сайті Національної поліції України.

Співробітники Департаменту карного розшуку разом з правоохоронцями Житомирської області встановили організаторів злочинної групи: двоє молодих людей, 20 і 26 років, з Київської та Чернігівської областей. Вони залучили дев'ятьох спільників з Київщини та Житомирщини віком від 17 до 34 років, щоб здійснювати підпали за замовлення та розподіляти гроші серед учасників.

"Злочинці організовували поїздки на місця подій у будь-яку точку країни та підпалювали будинки й квартири за допомогою запальних змішив, знімаючи ці злочини на камеру. Відео вони відправляли замовникам для підтвердження. За цю "послугу" вони вимагали від 500 до 3000 доларів.

Таким чином, зловмисники зуміли пошкодити чотири квартири та пʼять будинків у Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Слідчі Нацполіції провели 24 обшуки за місцями проживання учасників групи і зібрали беззаперечні докази їх причетності до серійних підпалів всіх одинадцятьох учасників злочинної групи. Зокрема, вилучили зброю, понад 10 тисяч доларів у різній валюті, мобільні телефони, на яких здійснювали замовлення і знімали злочини, а також банківські картки, на які перераховувалися кошти за скоєне", - йдеться у повідомленні.

Згідно з процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, всім учасникам злочинної групи, включаючи організаторів, пред'явлено обвинувачення за умисне знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу, організоване групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України).

Підозрюваним вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також