Фейкові новини про знищення офіцерів Пентагону та ФРН в Одесі: центр стратегічних комунікацій розкриває маніпуляції пропаганди
12:00 20.03.2024
293

Пропагандиські медіа розповсюджують нову фейкову інформацію про те, що в Одесі внаслідок ракетного удару були знищені офіцери Пентагону та ФРН. Цю інформацію надає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Стверджується, що після ракетного удару по базах інструкторів в Одесі, було ліквідовано представників Пентагону та Міністерства оборони Німеччини, як розповсюджується пропагандистськими російськими ЗМІ.

Деталі цього повідомлення вказують на те, що заяви про знищення "західних інструкторів", "найманців НАТО" є стандартною тактикою росіян для виправдання воєнних злочинів, коли страждають цивільні.

Такі претензії вже висловлювалися після удару по піцерії в Краматорську та селі Гроза в Харківській області, де загинуло 53 цивільні особи.

Фейкові повідомлення про знищення іноземних військових під час атак на українські міста створюються з метою підтримки наративу, що росія веде війну не з Україною, а з НАТО.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також