У Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо збереження будівлі кінотеатру імені Коцюбинського
16:11 11.12.2021
414

Вінницька міськрада відповіла на петицію, автор якої просив зберегти кінотеатр ім. Коцюбинського, як історичні цінність та візитівку міста.

Посадовці зазначають, що будівлю кінотеатру ім. Коцюбинського зведено в 1932 році, проте, у 50-тих роках проведено реконструкцію із застосуванням класицистичних форм характерних тому часу. Однак попри це у мері запевнили, що під час реконструкції буде враховано необхідність збереження цінних архітектурно-художніх якостей об’єкта та особливості розташування будівлі. Тоді як сам кінотеатр все ж не будуть зберігати.

«Кінотеатр ім. Коцюбинського формально не є об’єктом культурної спадщини, хоча заслуговує на присвоєння будівлі статусу пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення. Будинок та місце, де він знаходиться становить історичну, мистецьку та естетичну суспільно-культурну цінність. Тому буде враховано необхідність збереження цінних архітектурно-художніх рис об’єкта та особливості його розташування, коли надаватимуться вихідні дані для реконструкції», – йдеться у відповіді.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також