У Вінниці з’явиться перший підлітковий клуб «VinSmart» спортивного спрямування
13:36 17.01.2022
309

У районі олійножирового комбінату на вулиці Гладкова капітально ремонтують приміщення для підліткового клубу за місцем проживання «VinSmart». Тут буде база для юних футболістів, де вони готуватимуться до ігор. Також в клубі можна буде пограти в теніс та шахи. Згодом в закладі планують відкривати й інші напрямки за бажаннями дітей та їхніх батьків, які проживають поруч. Це буде перший клуб «VinSmart» саме спортивного спрямування. Його планують відкрити восени цього року.

У Вінниці вже майже десять років діє мережа Центрів підліткових клубів за місцем проживання. «У різних мікрорайонах міста з дітками займаються творчістю, вивченням мов, танцями, авіамоделюванням, є й освітній та інклюзивний напрямки. З часом мережа клубів розширюється. У закладах роблять сучасний ремонт, щоб дітям було комфортно тут перебувати», – каже начальниця відділу молодіжної політики міської ради Юлія Мончак.

У минулому році розпочався капітальний ремонт приміщення для клубу на вулиці Гладкова, 5. Як розповів директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира, у 2021 році тут провели демонтажні роботи, адже стеля та стіни були обшиті старими дерев’яними плитами, замінили труби каналізації, водопостачання. Також зробили душові кабіни, де діти після тренувань зможуть прийняти душ. Стіни приміщення обшили гіпсокартоном та обштукатурили, на підлозі зробили стяжку. Всі чорнові роботи завершили у минулому році.

Цьогоріч ремонт продовжать. Тут пофарбують стіни, зроблять підлогу, поставлять міжкімнатні та вхідні двері, душові облицюють плиткою, а при вході покладуть тротуарну плитку. Клуб за місцем проживання відкриють орієнтовно восени цього року. Тут буде футбольна база для тренувань, де юні футболісти готуватимуться до ігор. Адже поруч є футбольне поле. Також у клубі передбачено розмістити столи для гри у теніс та шахи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також