Проєкт #Під_спалахи_сирен_та_блиcкавиць продовжує збирати літературно – мистецькі майданчики у Вінниці
15:00 12.07.2022
262

У Вінниці працює літературно-мистецький проєкт #Під_спалахи_сирен_та_блискавиць, що стартував ще у квітні і донині продовжує збирати майданчики.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У проєкті беруть участь вінницькі поети та музиканти, а також митці з різних регіонів України.

Проєкт був започаткований у відповідь на ініціативу Міністерства культури та інформполітики та Держагенства з питань мистецтв та мистецької освіти. Безпосередню участь у його створенні бере творча група «Coffee-battle».

«Проєкт розпочався зі спільної роботи двох талановитих і харизматичних людей – працівників бібліотек №6 та № 11 - Анастасії Дворницької та Леоніда Борозєнцева. Заходи відбуваються у вигляді концертних програм у різних локаціях міста, онлайн-конференцій, літературних відеозаписів, відправки мистецьких листів на фронт тощо», - розповіла Тетяна Верещак.

Спікери проєкту у свою чергу закцентували, що прагнуть познайомити широкий загал із творчістю як Вінничан, так і відомих українців, які продовжують творити попри жахіття війни.

«Ми хочемо, щоб наші відвідувачі занурились у всеосяжний світ української літератури та музики. А також надати нашим авторам майданчик, з якого вони зможуть ретранслюювати свої переживання, ділитися досвідом та силою духу», - зазначив спікер Леонід Борозєнцев.

Нагадаємо, раніше заходи у межах проєкту #Під_спалахи_сирен_та_блискавиць пройшли у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат», у рамках книжкового фестивалю «VIN BOOK FEST» у кінотеатрі «Родина», в центрі тимчасового розміщення внутрішньопереміщених осіб при вищому професійному училищі №7, а також на базі реабілітаційного центру Вінницького державного протезно-ортопедичного підприємства.

З червня літературно-мистецький проєкт регулярно проходить на базі вінницької бібліотеки-філії №6 у що перший вівторок місяця. А у серпні проведення подібних заходів планується також у бібліотеці-філії №14, що у мікрорайоні Хутір Шевченка.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також