На Вінниччині три громади отримали протипожежне обладнання
20:00 15.07.2021
498

15 липня на території Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулося вручення сертифікатів та протипожежного обладнання представникам Дашівської, Северинівської та Мурафської територіальних громад.

Спеціалізоване обладнання для підвищення спроможності місцевих пожежних команд передали в межах проєкту «Підтримка органів місцевого самоврядування Вінницької області у сфері протипожежного захисту», що впроваджується ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» спільно з Генеральним консульством Республіки Польща у Вінниці.

"Сьогодні ми отримуємо за програмою «Польська допомога» від Міністерства закордонних справ Республіки Польща протипожежне обладнання для трьох громад, які перемогли в конкурсі – Северинівська, Дашівська, Мурафська. Це спорядження для посилення дієздатності місцевих пожежних команд. Безпека наших громадян – надзвичайно важливий елемент, і ми всі про це дбаємо. Дякую за співпрацю з Генеральним консульством Республіки Польща у Вінниці, яка давним-давно започаткована, і сьогодні це черговий етап її підтвердження. Сподіваюся, що й в подальшому ми зможемо реалізовувати проєкти, які посилюватимуть нашу співпрацю і посилюватимуть наші громади", - сказав Вячеслав Соколовий

За словами Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Даміана Цярцінського, це черговий проєкт, який реалізується не лише у Вінницькій області, а й в інших областях України, що належать до Вінницького консульського округу.

"Це обладнання, яке ми передаємо в рамках проєкту, буде застосовуватися пожежними командами у випадку надзвичайних ситуацій. І я радий, що це обладнання потрапляє безпосередньо в громади, туди, де є відповідають за людське життя, туди, де живуть люди і потребують захисту у випадку екстрених ситуацій", - зазначив Даміан Цярцінський.

Начальник Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Микола Говорущак наголосив, що не випадково такий захід відбувався саме на території цього навчального закладу, адже «Польська допомога» і раніше приходила в училище, а також продовжується співпраця з Варшавською школою, тому такі проєкти важливі для Вінницької громади.

Голови громад, які отримали протипожежне обладнання, наголосили на тому, що мати таке обладнання для команд надзвичайно важливо, адже це дасть змогу ефективніше реагувати на екстрені ситуації, які виникають в громадах.

Реалізація проєкту в громадах сприятиме ефективнішій боротьбі з пожежами та іншими надзвичайними ситуаціями, що допоможе пожежним командам оперативніше та якісніше надавати допомогу мешканцям.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також