Ювенальні прокурори розповіли вінницьким школярам про їх права та обов’язки (ФОТО)
13:55 01.11.2023
257

У рамках заходів, організованих ювенальними прокурорами Вінницької обласної та окружних прокуратур у співпраці з ювенальними поліцейськими, працівниками патрульної поліції, соціальними педагогами та лікарем-наркологом, у вересні-жовтні 2023 року у навчальних закладах області були проведені профілактичні заходи для школярів. Під час цих заходів розглядалися питання правил кібергігієни в Інтернеті, дотримання правил дорожнього руху та формування відповідальної поведінки на дорогах, протидії булінгу, а також попередження вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень, включаючи самогубства.

Прокурори разом з ювенальними поліцейськими та слідчими поліції розповіли школярам про різновиди кримінальних та адміністративних правопорушень та відповідальність неповнолітніх за їх вчинення, навідавши приклади з практики. Кіберполіцейські надали інформацію про схеми шахрайства в Інтернеті, а також ділилися порадами, як уникнути ставати жертвою шахраїв у мережі. Правоохоронці також роз’яснили правила дорожнього руху та наголосили на необхідності їх дотримання. Лікар-нарколог провів бесіди з учнями про наркотичні речовини та їх негативний вплив на здоров’я та життя людини.

Під час заходів використовувалися різноманітні візуальні матеріали, включаючи фотографії, відео та графічні зображення. Правоохоронці давали поради, як вести себе під час спілкування з поліцейськими, як захистити свої права та як виявити сумнівні повідомлення чи посилання в Інтернеті. Ці заходи спрямовані на підвищення правової обізнаності серед підлітків з метою запобігання правопорушень та надання їм необхідної інформації для захисту себе та оточуючих.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Автор: Анна Макарчук
Читайте також