Очолила «клієнтську службу соцстраху: вінницька прокуратура оголосила підозру громадянці України
14:02 22.09.2023
266

В Вінницькій області жінці з Херсонської області була пред'явлена підозра у колабораційній діяльності (згідно з частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України). Слідство стверджує, що після захоплення російськими військами селища Велика Лепетиха на Херсонщині навесні 2022 року підозрювана свідомо залишилася на окупованій території і добровільно погодилася на співпрацю з окупантами. Жінка погодилася очолити створений окупантами псевдодержавний орган, який називався "Клієнтська служба Великолепетиського муніципального округу фонду пенсійного і соціального страхування рф в Херсонській області". Вона була "офіційно" призначена на посаду керівника цього органу в січні 2023 року.

На сьогодні підозрювана продовжує займатися злочинною діяльністю у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території Херсонщини, керуючи діяльністю "служби", управляючи персоналом і взаємодіючи з іншими псевдоорганізаціями та так званими органами влади.

За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі до 10 років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Української служби безпеки області.

Важливо відзначити, що відповідно до Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також