Народний ансамбль "Барвінок" відсвяткував 40-річчя благодійним концертом на підтримку ЗСУ
17:30 16.04.2024
268

Відомий своєю винятковою майстерністю та патріотизмом народний ансамбль танцю "Барвінок" давно став символом української культури та гордістю Вінниці. Нещодавно колектив відсвяткував своє 40-річчя, організувавши благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України.

Про це повідомлено на сайті Вінницької міської ради.

Петро Бойко, директор та художній керівник міського центру "Барвінок", розповів, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну ансамбль провів багато благодійних концертів у різних країнах світу. Їхні виступи не тільки демонстрували дух та стійкість українців, але й зібрали значні кошти на потреби військових.

Відзначаючи свій 40-річний ювілей, "Барвінок" продовжує просувати українську культуру на світовій арені та звертати увагу міжнародної спільноти на війну в Україні. "Завдяки нашим концертним турне нам вдалося зібрати значну суму для ЗСУ. Сьогодні, відзначаючи наш ювілей, ми вдячні тим, хто дозволяє нам виступати та навчатися під мирним небом. Також під час виступів у присутніх була можливість зробити пожертви на потреби ЗСУ", - поділився Бойко.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович висловила щиру подяку колективу та його художньому керівнику Петру Бойку, який також святкує 50 років творчої діяльності: "Я вдячна вихованцям "Барвінка", його художнім керівникам та всім працівникам за значний вклад у розвиток і популяризацію українського мистецтва, відданість традиціям нашого народу, творчі здобутки, а також за промоцію Вінницької міської громади на міжнародному рівні. За час існування "Барвінок" відвідав 35 країн, де його виступи зустрічали бурхливими оплесками. Наші діти своєю творчістю ще раз підтверджують, що українці є щирим та творчим народом. Ми прагнемо миру, але, на жаль, зараз мусимо захищати незалежність нашої країни, щоб зберегти нашу свободу, національну ідентичність, наших людей та культуру", - зазначила Якубович.

Оксана Яценко, директорка департаменту освіти, також привітала учасників колективу та художнього керівника, зазначивши талановитість дітей та професіоналізм педагогів громади.

"Усіх присутніх вітаю з 40-річчям колективу та бажаю невтомної праці, творчих успіхів, перемог і нехай посмішки ніколи не сходять з облич ваших вихованців. Горда за наших творчих дітей, педагогів та за такий колектив, який працює і творить у нашому чудовому місті", - сказала вона.

Також важливою частиною заходу стало спецпогашення власної марки до річниці колективу та конверту, який здійснили Галина Якубович разом з Петром Бойком.

Серед гостей благодійного заходу були представники Болгарії, Естонії, Азербайджану, Пакистану, Польщі, Канади, Угорщини та Чехії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також