На Вінниччині судитимуть чоловіка, який продавав боєприпаси привезені з фронту
15:04 10.05.2023
274

Затримали зловмисника 8 травня під час спроби реалізації трьох сотень набоїв до автоматичної зброї, 4-х гранат та запалів до них. 

Слідством установлено, що 32-річний чоловік незаконно придбав та зберігав з метою збуту набої до вогнепальної зброї та бойові гранати. Під час збуту чотирьох корпусів бойових гранат типу «Ф-1» з запалами до них зловмисника затримано оперативниками відділу поліції № 5 Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками Управління СБУ у Вінницькій області. Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Під час обшуків поліцейські виявили схрон, де зловмисник переховував снайперську гвинтівку Драгунова, близько 3 500 набоїв калібру 5,45 та 7,62 мм, гранати з запалами, тротилові та димові шашки. У його автомобілі слідчі вилучили тротилову шашку з детонатором та магазин до автомата Калашникова.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Такий злочин карається позбавленням волі терміном від 3 до 7 років.

Зловмисник перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу.

 

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також