На Вінниччині поліція та СБУ ліквідували чергову схему ухилення від мобілізації
15:09 22.08.2023
282

За інформацією, яку надає ГУНП у Вінницькій області, затримано 52-річного службовця районного центру комплектування за підозрою в незаконних діях. Чоловік пропонував військовозобов’язаним чоловікам «купити» у нього частково заповнені бланки повісток, щоб предʼявляти їх представникам ТЦК, видаючи за справжні. Таким чином військовозобовʼязані мали змогу ухилитися від мобілізації.

Для здійснення затримання спільно діяли слідчі Головного управління національної поліції у Вінницькій області та оперативники Служби безпеки України. Оперативна дія була проведена за підтримки Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Службовець, якому висувають звинувачення, здійснював незаконні дії шляхом продажу підписаних та проштампованих бланків повісток за гроші військовозобов'язаним. Підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також