Мешканців Ладижина запрошують взяти участь у благодійному забігу, щоб допомогти землякам у лавах ЗСУ
16:26 25.08.2023
408

9 вересня за ініціативи компанії БТУ-ЦЕНТР відбудеться благодійний сімейний забіг “Марафон до Перемоги” у місті Ладижин на Вінниччині. Він присвячений Дню фізкультури та спорту, а головна мета заходу - збір коштів для воїнів 46 окремої аеромобільної десантної штурмової бригади ВЧ 4350, які звільняють державу від російських загарбників. Також серед головних організаторів Ладижинська міська рада, БФ “МХП – Громаді”.  

За словами організаторів забігу, важливо не тільки подарувати дорослим та дітям гарний настрій та позитивні емоції, популяризувати здоровий спосіб життя серед молоді, але й використати цю можливість для допомоги військовослужбовцям на фронті. Бійці 46 ОАеМБр зараз беруть активну участь в контрнаступальних операціях ЗСУ.

“У лавах бригади гідно виконує обов’язок велика кількість наших земляків з Ладижина та Вінниччини. Зараз їм потрібна допомога - це безпілотні апарати, які дозволяють коригувати артилерійський вогонь, вести розвідку, проводити наступальні дії та рятувати життя наших воїнів. Кожен безпілотник - це врятовані бійці. Ми знаємо, наскільки не вистачає дронів, яку велику кількість їх втрачають під час бойових дій. Тому команда БТУ-ЦЕНТР спільно з БФ “МХП-Громаді” та міською радою Ладижина вирішили зробити свій внесок: шляхом організації благодійного забігу зібрати кошти на придбання “пташок” для 46 ОАеМБр. Це принесе користь збройним силам та подарує чимало щирих емоцій мешканцям Ладижина напередодні визначної дати. Зараз непростий час, дітям та їхнім батькам важливо відчути позитивний імпульс та добре провести час разом”, - зазначає генеральний директор групи компаній БТУ-ЦЕНТР Владислав Болоховський.

Згідно з програмою заходу, учасники будуть розподілені на дві групи - дорослу і дитячу. Діти віком від 5 до 10 років можуть пробігти 200 м, від 10 до 16 років - 1 км. Дорослі поміряються силами на дистанціях в 1, 3 та 5 км. На дітей також чекають приємні розваги та дозвілля в ігровій зоні, подарунки для призерів забігу.

“Спорт робить людину щасливішою. Допомога іншим теж робить людину щасливішою. Ми вирішили об’єднати ці дві справи й надати їм додаткової цінності – зібрати кошти для допомоги військовим та підтримати розвиток спорту. Ми у Фонді постійно розвиваємо спортивний вектор у громадах. Бо попри всі виклики, і гравці у волейбол,  футбол, і спортивні гімнасти мають представляти Україну за кордоном – це теж частина нашої дипломатії. Але без розвитку спорту в громадах цього не станеться. Тож ми з радістю підтримаємо цей захід”, - додає Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду “МХП-Громаді”.

Вартість участі в забігу “Марафон до Перемоги”- благодійний внесок у розмірі 100 грн для дітей та 200 грн для дорослих. Вся зібрана сума буде передана для придбання безпілотників для військовослужбовців. Початок заходу о 8:00 (збір та реєстрація).

Зареєструватися та детальніше ознайомитися з програмою можна тут: https://zabig.btu-center.com/

 

Запрошуються всі охочі мешканці Ладижина та гості міста.

Автор: Дарин Драгоманова
Читайте також