Культурно-мистецька акція «Паротяги мчать до Перемоги»: Старовинні потяги від Гайворона до Вінницької області
19:10 09.08.2023
267

Запрошуємо всіх бажаючих зануритися в атмосферу минулого та дізнатися історію старовинних потягів. А ще - насолодитися поїздкою на старовинних парових потягах. Все це відбудеться під час культурно-мистецької акції "Паротяги мчать до Перемоги", яка пройде з 18 по 20 серпня у місті Гайворон Кіровоградської області. Ці паротяги також вирушать до різних населених пунктів Вінницької області. Про це повідомляє Телеграм-канал "Укрзалізниці".

Захід приурочено до розцвіту видатної Гайворонської вузькоколійки, популяризації та збереження історичної спадщини залізниць та розвитку туристичного потенціалу регіону. Учасників заходу очікує фотосесія з паровозами, понад 25 ретро-потягів, привабливі туристичні маршрути та 6 активних паровозів з усієї країни.

У Вінницькій області старовинні потяги пройдуть маршрутами Джулинка–Гайворон, Рудниця–Гайворон та Бершадь–Гайворон. Квитки вже доступні для придбання на сайті "Укрзалізниці". Середня вартість зворотнього квитка становить 230 гривень для дорослих та 172 гривні для дітей до 14 років.

Для всіх охочих відвідати фестиваль у Гайвороні Офіс туризму Вінниці організовує одноденну подорож разом з екскурсоводом Олегом Матюховим. Виїзд заплановано на 19 серпня о 7 ранку. Деталі доступні на сторінці Департаменту маркетингу міста та туризму.

Докладний розклад руху можна знайти на прикріпленому фото:

Автор: Павло Петрушко
Читайте також