Вінницькі поліцейські затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого
14:20 27.09.2023
272

26 вересня працівники Відділення поліції № 3 Вінницького районного управління поліції затримали мешканця Оратівської громади, який завдав смертельних тілесних ушкодженнях 35-річному жителю тієї ж громади. За скоєний злочин зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Справа розпочалася з повідомлення поліцейського громади, якому місцеві мешканці села Фронтівка повідомили про виявлення тіла невідомого чоловіка без ознак життя по вулиці Садовій. Смерть потерпілого була підтверджена судмедекспертами, які констатували, що вона наступила від отриманих травм, які були несумісні з життям.

Максим Боднюк, начальник Відділення поліції № 3 Вінницького райуправління поліції, розповів, що на місце події одразу була відправлена слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронцям вдалося встановити особу потерпілого, яким виявився 35-річний житель села Підвисоке.

Під час розслідування злочину працівники поліції зібрали достатньо доказів, що вказували на причетність до злочину 28-річного жителя села Фронтівка. Зловмисника затримали за місцем його проживання та доставили до ізолятора тимчасового тримання.

Встановлено, що 25 вересня близько 20:30 потерпілий зустрів затриманого, і між ними спалахнув конфлікт, який перетворився на фізичну сутичку. Під час бійки потерпілий отримав численні удари по голові і тулубі, від яких він впав на землю і помер на місці події.

Наразі слідчими вирішується питання щодо повідомлення підозри правопорушнику та обрання йому запобіжного заходу. У рамках цієї справи поліція розпочала кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого). За цією статтею зловмиснику загрожує до 10 років ув'язнення.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Немирівською окружною прокуратурою.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також