На Вінниччині слідчі задокументували пропозицію хабаря: водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень
14:31 18.03.2024
297

За нескладання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення водій, будучи на підпитку, запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду аби уникнути покарання. Тепер окрім адміністративної відповідальності правопорушник нестиме й кримінальну. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Під час патрулювання вулиць м. Козятин Хмільницького району працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Fort Escort під керуванням 32-річного місцевого мешканця за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

Перевіряючи документи інспектори з’ясували, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами. За нескладання адмінматеріалів та аби його авто не вилучали, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду — 20 000 гривень.

Правоохоронці кілька разів попереджали про відповідальність за пропозицію хабаря, але водія це не зупиняло.

Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група відділення поліції № 2 Хмільницького райуправління.

Автомобіль поміщений на арешт майданчик.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Також відносно керманича складені адміністративні матеріали:

  • ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.
  • ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП.
Автор: Анна Макарчук
Читайте також