На Вінниччині розкрито масштабний бізнес з виробництва сурогатного алкоголю: залучена ціла родина
12:46 15.02.2024
277

На Вінниччині викрито нелегальний бізнес з виробництва та розповсюдження сурогатного алкоголю, в якому брали участь місцевий 48-річний мешканець, його донька та зять.

Злочинці організували масштабне виробництво фальсифікованого алкоголю, який продавали як оптом, так і в роздріб на території Вінниці та області.

У ході 14 обшуків, санкціонованих на території Вінницького району в гаражах та складах, де зловмисники виготовляли та зберігали продукцію, поліція виявила близько шести тонн спирту, 600 літрів готового алкоголю, обладнання для виробництва, пакування, сигарети невідомого походження, чорнові записи та видаткові накладні.

Також було затримано три автомобілі, які використовувалися для діяльності злочинної групи. Під виглядом відомих брендів продавався сурогат, що становив небезпеку для здоров'я людей.

Зловмисники, серед яких п’ять чоловіків та одна жінка, отримували до 500 тисяч гривень щомісячного прибутку від своєї незаконної діяльності.

Справу розслідують за статтею про незаконне виготовлення та збут підакцизних товарів Кримінального кодексу України, при цьому досудове розслідування продовжується для визначення остаточної правової кваліфікації дій обвинувачених.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також