На Вінниччині повідомили про підозру бухгалтеру за безпідставно завищену зарплату працівникам
19:07 15.03.2024
1628

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному бухгалтеру  одного з комунальних установ м. Могилева-Подільського за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством установлено, що бухгалтер недбало ставлячись до виконання своїх посадових обов’язків, впродовж 2020 – 2022 років завищила посадові оклади керівництву установи. Вона незаконно нарахувала та виплатила державні кошти в якості оплати праці.

Унаслідок чого завдано збитків на суму понад 2,2 млн грн.

За таке правопорушення підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Могилів-Подільського районного відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Джерело: Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також